Predicament – fra en bunnys perspektiv

Nogle bunny’er finde en tilfredsstillelse og glæde ved hygge bindinger, de såkaldte sofabindinger. Nogle, deriblandt mig selv, finde den største tilfredsstillelse i reb hvor man skal arbejde med smerte og vejrtrækning. Når man binder de udfordrende reb kaldes det seminawa og predicament. Forskellen på disse to måder at binde på er at seminawa er en konstant smerte. En smerte som man som bunny ikke kan undslippe. Predicament er et valg, hvor man kan vælge mellem smerte flere steder og hvor man har mulighed for at arbejde og flytte vægten med kroppen.

Jeg har svært ved at slukke for mit hoved, når tankerne arbejder så er sofabindinger ikke nok for mig. Jeg har brug for at skulle arbejde og mærke min krop så meget, at jeg ikke kan tænke alle mulige tanker samtidig.

Men hvad er det ved predicament der fungerer så godt for mig? Når vi binder predicament, så mærker jeg en fantastisk connection med min rigger. Han guider mig og hjælper mig når jeg kæmper.
En af de bindinger vi har anvendt mest, er en hvor mine arme er over mit hoved, mine ben er bundet til en bambus og fra livet bindes der et reb ned til bambussen. Herved bliver jeg trukket ned i squat og mine arme trækkes opad. Jeg kan vælge at gå op på tå, herved aflastes mine lårmuskler lidt. Jeg står ofte og flytter vægten fra side til side, så jeg får pumpet nyt blod ud til musklerne. Imens jeg står her, kan min rigger minde mig om at trække vejret, han er opmærksom på om jeg er presset tilstrækkeligt. I disse bindinger kan det være svært at finde det rigtige niveau, men det er altid muligt at tilpasse sværhedsgraden undervejs eller holde en kort pause.
I det øjeblik, mens det står på. Der findes kun han og jeg, jeg opfanger intet andet og intet andet eksisterer. Her er der ro i mit hoved og når først min krop har fået nok og jeg kommer ned, så er jeg helt afslappet.

Predicament er absolut ikke for alle, det vigtigste for mig er at jeg kan mærke min riggers omsorg og opmærksomhed. For jeg er nødt til at stole 100% på at han har styr på situationen. For når man presser kroppen, så kan man lige pludselig ikke holde til mere og så skal man ned med det samme. Hvis du er i tvivl om predicament er noget for dig, enten som bunny eller rigger, så vil vi altid anbefale at opsøge undervisning rundt omkring i landet, for at undgå skader og farlige situationer.

Bind sikkert og pas på hinanden

– Janni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *