Ny i reb miljøet

Når man er ny rigger, kan det være svært at komme ordentligt i gang. Det kan være svært at afgøre om sikkerheden kunne optimeres, hos det man ser andre binde og det man lærer til undervisning.
Der er riggere der siger, at de har et hav af erfaring. Men på trods af denne erfaring, så er det ikke altid sikkert, det som de binder. Der er også eksempler på at riggere kan træffe dårlige beslutninger til en undervisning/workshop. Hvor man som ny kan have svært ved at gennemskue at det er en dårlig beslutning, som nedsætter sikkerhedsniveauet.
Men hvor skal man starte som ny rigger? Det vigtigste er at vi passer på vores bunny’er og er realistiske omkring vores niveau. For nogle gange løber en bunny ind i en rigger, som selv mener, at man har helt styr på det. En ny bunny kan have svært ved at gennemskue om den erfaring som riggeren siger at vedkommende har passer. En ny bunny kan ligeledes have svært ved at kende faresignalerne og hvordan rebene bør mærkes og ikke bør mærkes.

Når vi leger med reb, så er der en vis risiko uanset hvor meget erfaring man har. Men med manglende erfaring så stiger risikoen. Min pointe er, at det er svært at skelne mellem god og dårlig bondage, når man er ny som rigger eller bunny. For det kan se imponerende ud, når man ikke har så meget erfaring. Men med erfaring kan man begynde at gennemskue bindingerne og heraf lære hvad der fungerer og ikke fungerer. Jeg har hørt fra flere nye bunnyer, som efter en rebsession er endt med et nervetryk eller har oplevet at en rigger har gjort noget som er sikkerhedsmæssigt uforsvarligt og ansvarsløst. Så hvad kan man gøre?
Hvis en rigger siger, at vedkommende har 15 års erfaring, så spørg. Krydstjek med nogen som er erfarne og gerne flere. Vær kritisk i det man ser andre binde og spørg evt. Andre mere erfarne riggere, hvis der er noget som man undrer sig over.
Desværre kan man sommetider opleve at folk i en riggers omgangskreds anbefaler vedkommende og dennes evner, vel vidende at de aldrig ville binde med vedkommende selv. Så vær kritisk, tag ikke en persons ord for sandheden. Dette kan gå begge veje, hvis personlige følelser skygger for det sande billede.

Men erfaring er det vigtigste, det er væsentligt at komme til fysisk undervisning, gerne flere steder, og spørge flere forskellige. Nogle starter med youtube og lignende, men til en fysisk undervisning vil der komme mere viden frem, viden som der ikke gives på en video. Ligeledes vil man ofte få tips og tricks, så ens flow forbedres. Som rigger finder man sin egen vej, men sikkerhed er vigtig. Det er derfor vigtigt at man som rigger, altid har fokus på sikkerhed, man bør lære af sine fejl og gennemtænke hvad der kan gøres anderledes til næste gang, for at undgå at samme fejl sker. Snak evt. Om oplevelsen med andre riggere/bunnyer som har erfaring, der er ingen skam i at begå fejl. Det kan ske for os alle og vi kan lige så godt lære af hinandens fejl, så vi minimere risikoen for vores bunnyer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *