Reb og tilbehør

Når man starter med at lære Shibari er et af de første indkøb oftest reb. Spørgsmålet er ofte hvilke type reb og tykkelsen på rebet.

De fleste anvender hamp eller jute reb. Der findes også andre typer reb af naturmateriale, men dem har vi ikke det store kendskab til og kan derfor ikke tage udgangspunkt i disse.

Hampreb er et blødt reb, der er dog nogle som er allergiske overfor denne type af reb. Så hvis man har en bunny der er allergisk, kan det blive et problem.

Jute giver kun sjældent allergiske reaktioner, men reaktionen er ikke på selve rebet. Men på de produkter der anvendes i produktionen og rebet kan derfor med fordel vaskes og behandles med pasta eller jojobaolie, for at fjerne produktionsprodukterne.

De fleste anvender reb i 6 mm. Nogle bruger 8 mm reb, men det giver nogle større friktioner. Som kan blive til trykpunkter på bunnyen. Størrelse er derfor en smagssag.

Det er vigtigt at man kender brudstyrke på sine reb, man kan købe reb mange steder. Men ikke alle steder har en brudstyrke beskrevet. Brudstyrken er vigtig, for at vide hvor mange kg rebene kan klare før de knækker. Dette for at undgå skader på bunnyen.

Når man har købt reb, er det vigtigt (hvis man laver suspension) at have styr på suspensionrebene. Det vil sige at vide hvor meget rebene har været brugt til suspension, at gennemgå dem for fejl ofte og behandle dem for at undgå tørre reb. Suspensionrebene bliver mere slidt end reb på kroppen og der er derfor større krav til disse.

En sikkerhedssaks er nødvendig, hvis bunnyen har brug for at komme hurtigt ned.

I forhold til tilbehør er en suspensionring noget som de fleste anvender. De kan fås med og uden svirvel og i forskellige udformninger. Nogle anvender karabinhager, her skal man være opmærksom på udformning af disse og at der ikke er nogen skarpe kanter der kan skære i rebet. Ved karabinhager gælder også reglen om brudstyrke, de fleste anvender karabinhager til klatring.

Derudover er de såkaldte jyderinge en god ide, de anvendes ved suspension for at undgå slitage på rebene. De fleste køber disse i biltema.

Hvis man binder i klubber eller foreninger, har de fleste steder måtter. Måtterne er gode til floorwork og aftercare. De gør at bunnyen ikke bliver kold og de sætter rammen for en rebsession.

Andre småting der kan være relevant at have med sig er: et tæppe (til aftercare, bunnyen kan komme til at fryse), hårelastikker og snacks (til det faldende blodsukker).

Efterhånden som ens behov udvikler sig i forhold til rebene, kan man udvide med andre ting. Når man kommer rundt omkring i foreninger og klubber kan man finde inspiration hos andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *