Vigtigheden af opvarmning

Som bunny kan man sommetider have og blive mødt af tanken om at man bare skal dukke op. Når der bindes de såkaldte sofabindinger, er kroppen på mindre arbejde end i de udfordrende bindinger. Men kroppen er stadig på arbejde og det er derfor vigtigt med opvarmning for at minimere skader. Shibari er ikke ufarligt og det er vigtigt at man som bunny kender sin krop og kan reagerer på dens signaler. Ligeledes er det skades forebyggende når man som rigger har et kendskab til kroppen, dens muligheder/begrænsninger og nerverne placering.

I forhold til at minimere skader er det vigtigt at man som bunny kan fortælle riggeren om fysiske og psyskiske problemstillinger. Det kan være rygsmerter, hypermobilitet, forhøjet blodtryk, tidligere overgreb mm. Alt der kan have indflydelse på at en rebsession kan forløbe problemfrit. Som rigger kan det være relevant at spørge en bunny om disse ting, da det ikke altid er naturligt for en bunny at informere om dette.

I vores undervisning starter vi med opvarmning, her deltager som regel både bunny og rigger (det er frivilligt om man vil deltage). Ønsket med opvarmningen er dels at klargøre kroppen, men også sindet til den forestående rebsession. Man har mulighed for at mærke kroppen, der kan være fysiske udfordringer som ikke normalvis er til stede og ligeledes får man en fornemmelse for den mentale tilstand og herved en forståelse for hvad der kan forventes under rebsessionen. Dette gælder naturligvis både rigger og bunny, da det er vigtigt at begge parter er mentalt til stede og fokuseret på rebene og deres påvirkning.

Den fysiske del af opvarmningen hjælper med at forebygge fysiske skader. Opvarmning består af bevægelser og stræk for led der påvirkes under en rebsession. Generelt anbefales opvarmning for hele kroppen. Opvarmning øger blodgennemstrømningen til musklerne og nerver og sener bliver blødgjort. Herved bliver kroppen mere fleksibel og risikoen for skader nedsættes.

Det kan ligeledes være gavnligt at arbejde med vejrtrækningen under opvarmninge. Når man binder shibari er det vigtigt at huske på den gode dybe vejrtrækning samtidig. Hvis vejrtrækningen bliver overfladisk kommer der ikke nok ilt ud til musklerne og det belaster kroppen yderligere. Vejrtrækningsøvelser kan derfor hjælpe til en bedre oplevelse i reb.

Husk at shibari er hårdt for kroppen, det kræver at man er fokuseret og kender ens egne begrænsninger og stærke sider. Det er en spændende måde at lære sig selv at kende på, både mentalt og fysisk. Men dette bør gøres med respekt og i et tempo der passer til den enkelte.

Bind sikkert og pas på hinanden

–         Janni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *