Kommunikation er vigtig.

Det er det selvfølgelig i mange situationer, men ikke mindst i forbindelse med en rebsession. For at begge parter kan få det mest optimale ud af rebsessionen, har jeg inddelt det i 3 faser; før, under og efter.

Inden rebsessionen:

Her er det vigtigt at man, både som model og som rigger, har gjort sig nogle tanker omkring hvad man selv ønsker at få ud af rebene. Herefter er det vigtigt at man får klarlagt forventninger (for begge parter), aftalt safewords mm. Og at man har en klar aftale om hvad der er tilladt og ikke tilladt. Som bunny giver man sin tillid fuldt ud til riggeren og for at man som bunny kan føle sig afslappet og få det optimale ud af en rebsession, er det altafgørende at man kan slappe af. Hvis man som ny bunny ønsker at prøve og blive bundet første gang, så kan man f.eks. ønske en binding hvor man har armene fri, man kan ønske en skånsom binding som kan udvikles efterfølgende, således at man kan følge med og vænne sig til det. Men det er vigtigt at man (også som ny) gør sig nogle overvejelser om hvor ens grænse går og hvad man vil være med til og ikke være med til. Jo tydeligere man er i sin kommunikation, jo lettere er det at både rigger og bunny får noget ud af sessionen. For en rigger har også forventninger til en rebsession. Er vedkommende indstillet på at være ”service” rigger og får noget ud af det, ønsker riggeren at det skal ende ud i en seksuel afslutning, at den sadistiske side skal tilfredsstilles mm.

For at mindske misforståelser og undgå ubehagelige situationer for begge parter er det derfor vigtigt at have talt om disse ting inden rebsessionen. Begge parter kan også blive påvirket af rebene og lade følelserne løbe af med sig under rebsessionen, med fortrydelse bagefter. Få derfor klarlagt rammerne inden, mens hovederne er klare.

Under rebsessionen:

Når der leges med reb er det vigtigt med kommunikation undervejs. En rigger tager udgangspunkt i hvad der er aftalt inden sessionen. Men det er stadig vigtigt med kommunikation undervejs. En bunny skal mærke efter, er der noget der føles forkert. Sover hænderne eller trykker rebene ubehageligt nogen steder. Det er altid i orden og sige hvis der er noget som ikke fungerer. For at man kan slappe af under en rebsession, så er tryghed og tillid altafgørende. Det kan dreje sig om få mm der gør at rebene føles ubehagelige eller rebene skal måske løftes fra huden, så trækket i huden ændres. De små ting kan riggeren ikke mærke, det er bunnyens ansvar at sige det. Riggeren har stadig ansvaret for at følge op på bunnyen under sessionen.

Efter rebsessionen:

Når bunnyen er kommet ned og har sundet sig nok. Kan en snak omkring sessionen være en god ting. Nogle skal sunde sig og mærke efter, måske til næste dag. Men det er vigtigt at man får talt rebsessionen igennem. Hvad fungerede, hvad fungerede ikke, hvad skulle der være mere af osv. Det kan også være nødvendigt med en snak eller at skrive sammen 1-2 dage efter. Hvis man oplever et drop.

Et drop sker, når man har været i reb og der herved frigives lykkehormoner som f.eks. endorfiner, serotonin og dopamin. Det er de hormoner der giver en ro og glædesfølelse efter en god rebsession. Men når disse stoffer mindskes efter noget tid, så vil nogen opleve at de får det psykisk dårligt. Man kan få en følelse af ensomhed, utilstrækkelighed og depressiv tilstand. Denne følelse er ikke unormal og det kan være vigtigt at man taler omkring rebsessionen med sin partner. Da det kan være med til at øge lykkehormonerne.

Det vigtigste i kommunikationen er at det altid er okay at sige fra, at vi skal lytte og respektere hinanden og at tillid og tryghed er altafgørende for en god rebsession for begge parter.

Bind sikkert og pas på hinanden

  • Janni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait