Fejl

Som underviser ser jeg tit angsten for at lave fejl hos mine deltagere, men jeg kender det også fra mig selv. Vi er opdraget til ikke at lave fejl og alt vores fokus går på at undgå fejl, fordi vi har fået af vide det er ikke tilladt at begå fejl. Vi har en tendens til kun at dele det perfekte med andre på de sociale medier. Derfor bliver det vi har lært da vi var børn, med ikke at må lave fejl forstærket. Vi ser andre dele det perfekte og vi jagter alle det perfekte.
Hvis nogen deler noget som har en fejl eller som ikke perfekt, så er andre hurtigere til at påtale det.

Men hvorfor er det sådan? Hvorfor er det man ikke kan stole på at folk gør deres bedste, 
især hvis man er ny. Hvis det er i en undervisningssituation, så vil der højst sandsynligt være en lærer der havde styr på det og som har ansvaret for at man ikke laver alvorlige fejl.
Jeg synes at det kan være en god tilgang at lade folk begå små fejl, så de selv kan drage erfaring og lære af dem.

Der er ingen der går gennem livet uden at lave fejl, det er af vores fejl vi skal lære.
Hvis man prøver noget nyt for første gang, så er det mest held hvis man kan gøre det uden fejl, 
for det er med meget øvelse man bliver god til noget. Jeg forsøger i min undervisning, at få deltagerne til at forstå at med de fejl de har lavet, så har de lært noget. Det er også ofte ikke kun en ting de har lært men flere og det er noget som de kan tage med videre.

Hvis jeg står med en ny rigger/bunny som er villig til at lave fejl og lære af dem, så er det ofte dem som når længst. Holdningen “jeg er skide god”, “jeg kan det hele” og “jeg kan ikke lære mere” er farlig. For måske er man skide god til det man gør, men er man villig til at lære mere så kan man blive endnu dygtigere. Men måske finder man tryghed i at vide man kan godt, så man kan føle sig perfekt. Vi ønsker alle anerkendelse for det vi gør og søger belønningen når vi gør noget rigtigt.

Hvis man er i udvikling så overhaler man dem som står stille og har travlt med at være perfekte. Så konklusionen må være at; udvikling og fejl går hånd i hånd.

Jeg vil gerne være bedre til at eje mine fejl for jeg laver mindst lige så mange som alle andre. Så selvom det på overfladen ser pænt og nydeligt ud, så lærer jeg stadig. Derfor ser jeg som et samarbejde med min bunny som noget af det vigtigste. Jeg bestræber mig på at blive en bedre version af mig selv, for perfekt bliver jeg aldrig.

NYD DINE FEJL OG TAG DEM MED DIG, FOR DE GØR DIG TIL DEN DU ER!!!!!

  • Tim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *